0
Korpa je prazna.

Remenice - razne izvedbe za različite namene

Osim bogatog izbora remena, u našoj ponudi proizvoda možete pronaći i odgovarajuće remenice. U zavisnosti od namene, nudimo remenice u različitim izvedbama i od različitih materijala. Za izradu remenica univerzalnih vanstandardnih širina, u ponudi su zupčasti štapovi.

KLINASTE REMENICE

Klinaste remenice | FullTech

Za klinasto remenje, u ponudi su tri vrste remenica:

Bušene klinaste remenice

Ovu vrstu remenica isporučujemo probušenu sa osnovnom rupom. Izrađene su od livenog gvožđa, a pogodne su i za unutrašnji steznik kaiša sa ležajem.

Dostupni profili remenica su (pogledajte ponudu klikom na željeni profil): SPA, SPB, SPC, SPZ.

Klinaste remenice - izvedba za konusni steznik

Velika prednost ovih remenica je što se pomoću konusnih steznika vrlo lako i brzo montiraju. Materijal od kojeg su remenice izrađene je liveno gvožđe.

Dostupni profili remenica su (pogledajte ponudu klikom na željeni profil): SPA, SPB, SPC, SPZ.

Stepenaste remenice klinastog remenja

Izrada od aluminijuma ih čini laganim, a na raspolaganju su remenice bez rupe. Zahvaljujući uobličenju, stepenaste remenice se mogu upotrebljavati u velikom intervalu broja obrtaja. U zavisnosti od profila, u ponudi su remenice koje imaju od tri do pet stepenica.

ALUMINIJUMSKE KLINASTE REMENICE

Glavna prednost ovih remenica je svakako mala težina, kojom se postiže manje opterećenje na izlazu vratila. Aluminijumske remenice se mogu poručiti u izvedbama sa ili bez rupe.

Dostupni profili aluminijumskih remenica su (pogledajte ponudu klikom na željeni profil): SPA, SPB, SPZ.

REMENICE VIJATORA

Manuelne remenice vijatora

Korišćenjem jedne remenice, kaiš može da se kotrlja na više prečnika. Kod ovih remenica, prečnik se reguliše manuelno. Manuelno podesive remenice vijatora se uglavnom koriste kod uređaja sa vazdušnim pritiskom. Regulacijom broja obrtaja, odnosno promenom prečnika remenice, može se menjati količina prenesenog vazduha.

Remenice vijatora | FullTech

Remenice vijatora sa oprugom

Remenica vijatora sa dvostranom oprugom omogućuje građenje bezkoraknog pogona. U zavisnosti od tipa, mogu se koristiti sa različitom veličinom kaiša. Pri naručivanju je potrebno dostaviti prečnik osovine, jer se ove remenice isporučuju bušene na željenu rupu. Mogu se poručiti i bez rupe.

VIŠEKANALNE V-OZUBLJENE REMENICE

Višekanalne ili Poly-V remenice, osim malih dimenzija, imaju prednost što omogućuju velik prenos snage. Sve remenice su fabrički balansirane po UNI 4218 - ISO 1940 - VDI 2060 standardima. Ove remenice su izrađene od livenog gvožđa. Fosfatiranjem površine remenice obezbeđena je zaštita od korozije i omogućen prenos velikog obrtnog momenta.

Višekanalne V remenice  | FullTech

Dostupni profili remenica su (pogledajte ponudu klikom na željeni profil): PJ, PK, PL.

ZUPČASTE REMENICE

U zavisnosti od broja zuba, dostupne su remenice od čelika ili livenog gvožđa, odnosno remenice sa ili bez prirubnice.

U ponudi su zupčaste remenice sa farbanom i fosfatiranom površinom.

Zupčaste remenice | FullTech

Veliku ponudu zupčastih remenica čine (da biste pogledali ponudu, kliknite na željeni tip):

ZUPČASTI ŠTAPOVI

U zavisnosti od potrebe, dostupni su zupčasti štapovi izrađeni od aluminijuma i čelika, odnosno sa inčnom i metričkom podelom. Pogodni su za izradu remenica univerzalnih širina.

Zupčasti štap i prstenasta vođica | FullTech

Uz njih se mogu naručiti prstenaste vođice za remenje, izrađene od čelika.

PLJOSNATE REMENICE

Ova vrsta remenica se proizvodi u dve varijante (pogledajte ponudu klikom na željenu vrstu): bez ivičnjaka i sa ivičnjakom. Ivičnjak obezbeđuje vođenje pljosnatog kaiša, a kod remenica bez ivičnjaka ovu ulogu ima gazište. Pljosnate remenice su izrađene u izvedbi za konusne steznike, što čini njihovu montažu jednostavnom.

Pljosnate remenice | FullTech

Za sve remenice koje omogućuju montiranje pomoću konusnih steznika, možete pronaći odgovarajući element u našoj ponudi klikom na link.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona 024/552-647 ili e-mail adrese office@fulltech.rs

FullTech
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.