0
Korpa je prazna.

Zupčaste letve su još jedna važna komponenta koja se koristi u industrijskim aplikacijama. One se sastoje od zupčanika koji su raspoređeni u redove i obično se koriste za pretvaranje rotacionog kretanja u linearno kretanje. U zavisnosti od materijala od kojeg su napravljene, zupčaste letve mogu biti kvadratnog ili kružnog poprečnog preseka.

Najčešće korišćeni materijal za izradu zupčastih letvi je čelik C45 (Č1530), jer ima visoku čvrstoću i dobre karakteristike habanja. Osim toga, postoji i verzija od nerđajućeg čelika, koja je otporna na koroziju i idealna za upotrebu u teškim uslovima. Za neke specifične primene, poput onih u kojima je potrebno smanjiti buku, mogu se koristiti zupčaste letve od plastike.

Zupčaste letve se najčešće koriste u CNC mašinama, robotici, automobilskoj industriji i drugim industrijskim aplikacijama u kojima je potrebno precizno pozicioniranje i pokretanje. Kao i kod drugih industrijskih komponenti, važno je odabrati odgovarajuću zupčastu letvu u skladu sa zahtevima aplikacije i radnim uslovima kako bi se obezbedila optimalna performansa i dugotrajnost.*

FullTech
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.