0
Korpa je prazna.

Spojnice su mehanizmi koji se koriste za ostvarivanje prekidljive veze između osovina. Postoji širok izbor različitih vrsta spojnica koji se koriste u različitim aplikacijama.

Elastične spojnice, kao što su gumene i silikonske spojnice, omogućavaju prekidljivu vezu između osovina, dok istovremeno omogućavaju i neki stepen fleksibilnosti. One su pogodne za aplikacije u kojima su potrebni vibracijski ili ugaoni odstupanja između osovina.

Polukrute spojnice, kao što su lamelne spojnice, omogućavaju prekidljivu vezu između osovina, dok istovremeno omogućavaju i neku stepenu fleksibilnosti. One su pogodne za aplikacije u kojima su potrebni vibracijski ili ugaoni odstupanja između osovina.

Krute spojnice, kao što su kuglični zglobovi, omogućavaju prekidljivu vezu između osovina, dok istovremeno ne dozvoljavaju fleksibilnost. One su pogodne za aplikacije u kojima nije potrebna fleksibilnost između osovina.

Fleksibilne spojnice, kao što su kardanski zglobovi, omogućavaju prekidljivu vezu između osovina, dok istovremeno dozvoljavaju ugaona odstupanja između osovina. One su pogodne za aplikacije u kojima su potrebni ugaoni odstupanja između osovina.*

FullTech
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.